ONTDEK ONZE KRATHELDEN 

WIL JE ZELF EEN KRATHELD WORDEN? SCROLL NAAR BENEDEN!

herbas

David heeft zijn ervaring als herborist op gedaan bij Pure C van Sergio Herman. In 2015 is David dan gestart met Herbas te Aalter. In 2018 is hij verhuist met zijn bedrijf naar de tuin van Hertog Jan te Zedelgem. Herbas richt zich vooral tot de horeca en biedt hen verse kruiden, eetbare bloemen, thee en honing. Daarnaast levert herbas ook advies aan chefs.

Entre-deux-monts

Op de glooiende flanken van het Belgisch Heuvelland, tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, bevindt zich het wijndomein Entre-Deux-Monts. Hier gaat de wijnbouwer Martin Bacquaert aan de slag. Op de hellingen, vlakbij de Noordzee, vormen eeuwenoude ijzerzandsteen en silex de basis voor de typische smaken van de witte en mousserende wijnen. Ze zorgen voor evenwichtige en elegante gastronomische wijnen.

Croqette

Door haar passie voor koken is de liefde voor de kroketjes ontstaan. Vanessa koos niet voor het gemakkelijkste product, maar door het veel proberen en het behouden van de natuurlijke producten is ze tot een mooi resultaat gekomen en daar is Vanessa best fier op. In haar kroketjes zitten geen bewaarmiddelen en het zijn allemaal verse, natuurlijke en kwaliteitsvolle producten. Dit kan je smaken en ook zien aan de structuur ervan!

'T GROENDAL

In het zacht glooiende landschap van Roeselare ligt de kaasboerderij van de familie Deweer waar ze het verhaal brengen van koe tot kaas. Op hun familiebedrijf staan ambacht en kwaliteit centraal. Om dit te vinden werken ze samen met lokale boeren die passie voor koe en melk hebben. Zij garanderen u lekkere kazen die al meermaals internationaal in de prijzen zijn gevallen.

the mocktail club

De mocktails van zussen Marie & Kaat worden in een eigen atelier bereid met verse vruchten en kruiden. Ze werken uitsluitend met natuurlijke ingrediënten en ongeraffineerde suikers. Kleur & smaakstoffen en gekke E- nummers vind je in hun producten niet terug.

thinktomato

Haar man Cédric en Julie zijn allebei verzot op tomaten. Al jaren maakt ze haar eigen saus, en na elke maaltijd evalueerden ze de smaak als echte fijnproevers. Steeds opnieuw sleutelde ze aan het recept, tot ze uiteindelijk op de perfecte tomatensaus botste: think tomato was geboren!

Julia bier

Julia miste een elegant, gebrouwen aperitief thuis, op het menu, op feestjes en sociale bijeenkomsten. Het was haar idee om een ​​gebrouwen aperitief te brengen, dat wordt gebracht met meer stijl en elegantie, dat ook zeer toegankelijk is qua smaak en matig tot weinig alcohol. Julia biedt hoge kwaliteit op Belgisch gastronomisch niveau.

FERM KOMBUCHA

Met Ferm maken Wouter en Pascal een reeks zelf gebrouwen biologische kombuchathee’s. Het wordt artisanaal en op kleine schaal gebrouwen.

De circus brouwerij

De Circus Brouwerij is een craft brouwerij en staat voor nieuwe niet-alledaagse bieren. Met onze leuze: “omdat het leven aan de durvers is” proberen wij het voortouw te nemen in nieuwe smaken en recepten. Door ons te onderscheiden met andere bieren proberen we de nichemarkten in de biersector aan te spreken.

Hoeveslagerij Willem

Hoeveslagerij Willem is bekend in Sint-Denijs en omstreken voor zijn (h)eerlijk hoevevlees. Hun missie bestaat er in om hun klanten een veilig, kwaliteitsvol, met respect behandeld product af te leveren.

Atelier Blanche

Sedert jongs af aan is Sébastien gefascineerd door het bakkersleven. Werken met gist/desem, levende materie. Geef toe. Niets is beter dan de geur van vers gebakken brood. Op zijn 25ste koos hij volledig voor het bakkersleven en al snel stond hij in Zürich baguetten te bakken. Baguetten hebben zorg, tijd en veel liefde nodig. Elk op zijn beurt uniek en krokant.

NONA DRINKS

Op een vrijdagavond na een intensieve week op het werk, was Charlotte aan het bijpraten met vrienden in een bar. Ze was op zoek naar een alcoholvrij alternatief voor haar geliefde cocktails. Na het aan de barman te hebben gevraagd, werd er een veel te zoete drank geserveerd. Helemaal niet waar ze op hoopte.

Claudette bier

Claudette is een blond aperitiefbier, laag tot gemiddeld van alcohol maar vol van smaak. De toevoeging van IJslands gerookt zeezout zorgt voor een subtiel geturfd aroma, met een licht bittere afdronk

Henry's granola

Henry is bewegingsdeskundige en gepassioneerd door alles rond voeding. Met Henry’s Granola wil hij op artisanale wijze een gevarieerde, energierijke en smaakvolle granola tot bij de mensen thuis brengen.

Asperges Bossuyt

Aspergehoeve Bossuyt, gelegen in Oostrozebeke, is reeds vele jaren gekend als 'the place to be' voor de lekkerste asperges.

Seizoenskrat

Ook wij van Seizoenskrat verwennen jullie met huis geroosterde noten.

brouwerij-t-verzet

De Anzegemse brouwerij staat bekend om haar eigenzinnige bieren, zoals Rebel Local, Moose Blues, Golden Tricky of Super Noah.

D'Haene Vanlede

Bij D'Haene Vanlede kweken Frederik & co biologische oesterzwam, shiitake, erynghie en gele oesterzwammen.​ De stiel hebben ze geleerd bij hun ouders die tevens een champignonkwekerij hadden.

deDingen

deDingen is een koffiebar, brunch- en ontbijtplek en verandert ‘s avonds in een fijne bruine kroeg. Sinds 2018 zijn ze voor veel mensen een tweede woonkamer geworden. Ze hebben een gezellige sfeer gecreëerd waar iedereen zijn ‘klein gelukske’ kan vinden in verfijnde koffie, een lekker ontbijt, een verfrissend drankje of een leuke babbel aan de toog.

De Freezebeeze

In de lente- en zomermaanden kan u bij de Freezebeeze terecht voor een ruim assortiment aan rood kleinfruit. Hun specialiteiten zijn aardbeien, kersen, frambozen, rode en blauwe bessen.

De natuurhoeve

Omsloten door de dorpskern aan de ene zijde en het glooiende weidelandschap met grazende koeien aan de andere kant, is op de Natuurhoeve reeds de vierde generatie aan de slag. In 1990 zijn ze gestart met het zelf verwerken van hun melkproductie. Daarbij staat de natuurlijke smaak en de versheid van hun zuivel voorop.

Brouwerij ruimtegist

Brouwerij ruimtegist is een micro-brouwerij in hartje Kortrijk. Ze brouwen momenteel hun eerste bier "Vie". Een hazy blond bier van hoge gisting. Licht troebel door de puur natuurlijke klaring zonder additieven. Volledig vegan. De smaak is een combinatie van hopbitterheid met een lichte moutzoet door de Munichmout. Hergisting op fles met Champagnegist. Een droge, tintelende afdronk.

rollie's

Een weetje over de rollegemse scharreleiren: Volgens wettelijke bepaling mogen eieren tot 10 dagen na leg "vers" genoemd worden - Extra verse eieren worden ten laatste verpakt 4 dagen na de leg. Rollie's zijn daarom "kakelvers" !

Hoeve de drie linden

Op Hoeve de drie linden te Sint-Denijs bij boerin Cathérine koop je heerlijke aardappelen en pompoenen

Salmo Salar

Salmo Salar is een ambachtelijke zalmrokerij uit Desselgem. Om vis te roken heb je naast onberispelijke producten van topkwaliteit ook veel liefde en tijd nodig. En dat weten ze bij Salmo Salar als de beste!

Escargots des flanders

In het West-Vlaamse Desselgem (Waregem) kweken Ilse & David hun escargots, in een serre en buitenpark, met liefde voor het vak en respect voor de natuur. Hun escargots ´Gros Gris´ worden ambachtelijk verwerkt tot wat een escargots zou moeten zijn, zacht van smaak, mals en heerlijk smeuïg.

Hof 't Klokhuis

Hof 't Klokhuis maakt heerlijk verse sap van eigen geteelde appels.

Into the Wild

Into the Wild is het duurzaam bloemenatelier van floristen Elke, Liesa en Kathleen. Verwacht geen klassiek boeket of stijve bloemen. Het mag allemaal wat wilder zijn, geïnspireerd door de beweging en de vormen in de natuur. De stijl is weelderig, met fijne details èn altijd krijg je een mooi geheel. Into the Wild werkt met duurzame, lokale en seizoensgebonden bloemen.

Detavernier Patrick

Detavernier Patrick uit Zwevegem teelt de lekkerste aardbeien!

WORDT JIJ ONZE NIEUWE KRATHELD?

NEEM CONTACT OP EN WE BEKIJKEN OF WE JOUW LOKALE PRODUCTEN IN DE SEIZOENSKRAT KUNNEN OPNEMEN.

Seizoenskrat

Drielindenstraat 3, 8554 Sint-Denijs

E: welkom@seizoenskrat.be

T: 0492/521312

© 2020 by seizoenskrat

De natuurhoeve

Omsloten door de dorpskern aan de ene zijde en het glooiende weidelandschap met grazende koeien aan de andere kant, is op de Natuurhoeve reeds de vierde generatie aan de slag. In 1990 zijn ze gestart met het zelf verwerken van hun melkproductie. Daarbij staat de natuurlijke smaak en de versheid van hun zuivel voorop.