top of page

ONS VERHAAL

Seizoenskrat is een project van boerin Cathérine en familie, gesteund door collega boeren, boerinnen, ambachtsmannen en ambachtsvrouwen. Via Seizoenskrat willen we (h)eerlijk lokale producten recht tot bij jullie thuis brengen.

Onze naam Seizoenskrat was een gemakkelijke keuze. Ons aanbod wordt afgestemd op de seizoenen en onze producten worden geleverd in een perenkrat.

De laatste jaren hebben we met Hoeve de Drie Linden meer en meer de nadruk gelegd op korte keten verkoop via onze hoevewinkel en hoeve automaat. We willen met Seizoenskrat nu nog een stap verder gaan en onze eigen seizoensproducten, samen met geselecteerde producten van collega landbouwers en van ambachtelijke producenten op een verrassende manier in een krat bij de mensen thuis brengen. De nadruk ligt op lokale top kwaliteit & versheid. 

We willen daarmee bijdragen aan een beperking van het aantal voedselkilometers, verpakkingsafval en energieverbruik. We willen dit doen met een sterk verhaal waarbij we ook het gezicht achter de producten willen tonen. Zo zullen we met de hand geschreven labels met de naam van de producenten aan de producten hangen en kan je op onze site ook het verhaal van deze krathelden lezen. Zo willen we er graag mee voor zorgen dat de consument de landbouw en ambachtelijke productie herontdekt. Anderzijds willen we deze producten ook aanbieden op een verrassende manier. We hebben pakketten met producten ontwikkeld aan de hand van de eetgewoontes van mensen die we kennen. Zo hebben we 3 persona’s met volgende eetgewoontes: Julie & Kim die houden van gezonde voeding, Guillaume & Eva die houden van de bourgondische stijl en Sarah, Niels & de Kids die houden van de specialere, avontuurlijke gerechten zoals shakshuka (maar dan wel met ingrediënten van lokale oorsprong). Doe eens zot en kies gerust pakketten van meerdere persona's :).

Onze droom

  • De band tussen boer(in)/ambachtelijke producent en consument versterken via onder andere korte keten verkoop. Dit draagt ook bij tot een reductie van het aantal voedselkilometers.

  • De consument in elk seizoen laten genieten van onze dagverse, kwalitatieve Belgisch producten.

  • Een gezonde samenleving waarin respect voor iedereen centraal staat.

Cathérine met kinderen Stéphanie & Fréderic

  • Facebook - grijze cirkel

"Kwaliteit begint bij liefde en ambacht"

DSCF2162 (2).JPG
  • Facebook - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel

ONZE GARANTIE

Ontwerp zonder titel (1).png

KWALITATIEF

Ontwerp zonder titel (1).png

VERS

Ontwerp zonder titel (1).png

(H)EERLIJK

Ontwerp zonder titel (1).png

AMBACHTELIJK

Ontwerp zonder titel (1).png

LOKAAL

bottom of page